مردم همواره از سراسر کشور برای بهترین و معتبرترین جراحان و متخصصان قلب جستجو میکنند و لیست دکترهای قلب در ایران به طور مداوم رتبه بندیهای جدیدی را ارائه میدهد. اگر شما هم میخواهید با بهترین پزشکان در حوزه قلب آشنا شوید بهتر است که این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید چرا که ما برای شما برترین ها را طبق نظر سنجی مردم جمعآوری کردیم.
دکتر اصغر مزارعی
- کاشت استنت
- آنژیوپلاستی
- جراحی بای پس عروق کرونر
- اکوی قلب
- استرس اکو
در صورتیکه یکی از بهترین متخصصین و جراحان قلب هستید و چند سال سابقه فعالیت در این حوزه دارید میتوانیم شما را به افرادی که به دنبال مرکز مناسب برای جراحی قلب هستند معرفی کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه و اطلاعات خود را ثبت نمایید.
دانش و تجربه دکترهای قلب در ایران
به عنوان یکی از اصلیترین فاکتورهای مورد توجه در هنگام انتخاب یک متخصص قلب، شما باید اهمیت زیادی را به دانش و تجربه یک پزشک بدهید. کسی که بتواند از طریق تجربه و مهارت خود، با کیفیتترین مراقبتهای پزشکی را برای همه بیماران قلبی، خواه شایعترین بیماری یا پیچیدهترین، ارائه دهد.
مراقبتهای پیشرفته
یک مرکز پزشکی معتبر، باید توانایی مراقبت از پیچیدهترین شرایط پیشرونده را داشته باشد و اطمینان حاصل کند که شما جدیدترین و پیشرفتهترین درمان موجود را دریافت نموده و نیازهای فردیتان برطرف میشود.
دکترهای قلب در ایران
متخصص قلب در واقع یک پزشک قلب است که در درمان بیماریهای قلبی و همچنین کمک به بیماران در مدیریت بیماریهای قلبی خود تا حد امکان، تخصص ویژهای دارد. یک متخصص قلب علائم بیماری قلبی که شما دارید را تشخیص داده و مناسبترین درمان را برای هر گونه بیماری احتمالی مرتبط، به شما پیشنهاد میدهد.
متخصص قلب و عروق چه میکند؟
پزشک قلب شما از طریق غربالگری و معاینات از بروز یا پیشروی بیماریهای قلبی پیشگیری میکند و به درمان علائم بیماریهای قلبی و عروقی میپردازد. این بیماریها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- حملات قلبی، زمانی که جریان خون به قلب شما مسدود میگردد.
- بیماری قلبی (بیماری عروق کرونر)، زمانی که رگهای خونی که مواد مغذی را به قلب شما میآورند مسدود میشوند.
- نارسایی قلبی، زمانی که قلب شما نمیتواند خون را به درستی پمپاژ کند.
- ریتم قلب (آریتمی)، زمانی که قلب شما خیلی سریع، خیلی آهسته یا نامنظم میزند.
- مشکلات دریچه، زمانی که قلب شما به درستی باز یا بسته نمیشود.
دلایلی که ممکن است بخواهید به دکترهای قلب در ایران مراجعه کنید
بیشتر بیماران زمانی که احساس خوبی ندارند به فکر مراجعه به دکتر میافتند، اما ممکن است آن را به تعویق بیندازند، یا ممکن است منتظر بمانند تا پزشک در طول جلسات چکاپ سالانه خود سوالاتی در مورد هر گونه درد یا علائم بدنی بپرسند.
اما قبل از مراجعه به متخصص قلب، علائم باید چقدر شدید باشند؟ چگونه میتوانید تشخیص دهید که عزیزانتان باید به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایند؟ در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
توصیه پزشک
اگر پزشک خانواده به شما توصیه میکند که به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید، این کار را انجام دهید و آن را به تعویق نیندازید چرا که در آینده پشیمان خواهید شد.
درد قلب
احساس درد در قلب یکی از نشانههای جدی مشکلات قلبی است و شما حتماً باید به دیدن یک پزشک متخصص بروید. در زیر میتوانید لیست کاملی از علائم بیماری قلبی را مشاهده کنید. با این حال، اگر در مورد اینکه آیا علائمی را تجربه می کنید یا نه شک دارید، نزد دکترهای قلب در ایران، معاینه انجام دهید.
سابقه خانوادگی
اگر کسی در خانواده شما مشکلات قلبی داشته یا هم اکنون دارد، باید از علائم بیماری قلبی آگاه باشید و در صورت مشاهده هر گونه علائمی در مورد آنها با یک متخصص صحبت کنید.
کلسترول بالا
کلسترول تام مجموع کل کلسترول خون شماست. هر چه کلسترول کل شما بالاتر باشد، احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی (سطح کلسترول 200 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر) افزایش مییابد.
فشار خون بالا
یاد بگیرید که چگونه فشار خون خود را کنترل کنید و اگر متوجه میزان فشار خون غیرعادی شدید فورا نزد یک متخصص قلب ویزیت شوید.
کشیدن سیگار
سیگار یک عامل خطر بزرگ برای بروز بیماری های قلبی است. کشیدن سیگار باعث میگردد تا جریان اکسیژن به قلب کاهش یافته و در عوض فشار خون، ضربان قلب و لخته شدن خون افزایش یابد. همچنین این کار به سلول های پوشاننده رگ ها آسیب می رساند.
دیابت
متأسفانه دیابت میتواند به پیشروی بیماری قلبی کمک کند. در صورت مشاهده علائم مشکلات قلبی و دیابت، باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
بارداری دشوار
اختلال پره اکلامپسی در دوران بارداری اغلب یک عامل خطر پنهان برای بیماری قلبی میباشد. دوران بارداری و پس از یائسگی، هر دو جزو پر خطرترین و محتمل ترین دوران ها برای ابتلا به بیماری های قلبی هستند.
شروع یک برنامه تمرینی جدید توسط دکترهای قلب در ایران
شما بالای 40 سال سن دارید و یک برنامه ورزشی جدید را شروع کرده اید. حتی ممکن است در حال حاضر در حال کار با یک پزشک برای داشتن فعالیت بیشتر باشید، اما یک متخصص قلب میتواند سلامت قلب شما را بررسی کند و ورزش هایی را که برای قلب شما مفید است توصیه نماید.
بیماری لثه
باور کنید یا نه، بیماری لثه زمانی رخ میدهد که بدن ملتهب است. بیمارانی که لثههای متورم دارند اغلب بیماری قلبی دارند.
حفره های قلب انسان
قلب انسان از چهار حفره تشکیل شده است:
- دهلیز چپ
- دهلیز راست
- بطن چپ
- بطن راست
دهلیزها قسمت هایی هستند که نازک بوده و دیواره های عضلانی کمتری دارند. آنها کوچکتر از بطن هستند. بطن ها حفره های نسبتا بزرگتر و عضلانی تری نسبت به دهلیزها داشته و مسئول پمپاژ و گردش خون میباشند.
ساختار قلب انسان از نظر دکترهای قلب در ایران
قلب به چهار حفره یعنی دو بطن و دو دهلیز تقسیم میشود. بطن ها اندام هایی هستند که خون را پمپاژ میکنند و دهلیزها نیز اندام هایی هستند که خون را دریافت مینمایند. قلب انسان از یک دیوار تشکیل شده است و دیواره آن شامل سه لایه اپی کارد، میوکارد و اندوکارد میباشد.
سه لایه دیواره قلب
همانطور که گفتیم دیواره قلب انسان از سه لایه تشکیل شده که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
اپی کاردیوم: اپی کاردیوم خارجی ترین لایه قلب انسان است و لایه نازکی از غشاء دارد که از قسمت بیرونی محافظت میکند.
میوکارد: میوکارد لایه ای از بافت ماهیچه ای بوده که دیواره لایه میانی قلب را تشکیل میدهد. میوکارد همچنین مسئول عمل پمپاژ قلب است.
اندوکارد: داخلی ترین لایه اندوکارد است که حفره های داخلی قلب و دریچه های قلب را می پوشاند. اندوکارد همچنین از چسبیدن خون جلوگیری نموده و در نتیجه از تشکیل لخته های خونی کشنده جلوگیری میکند.
بیماری قلبی چیست؟
بیماری قلبی گاهی اوقات بیماری عروق کرونر قلب (CHD)نیز نامیده میشود. این بیماری یکی از اصلی ترین دلایل مرگ و میر در بین بزرگسالان میباشد. یادگیری در مورد علل و عوامل خطر این بیماری ممکن است به شما در جلوگیری از مشکلات قلبی کمک کند.
علل بیماری قلبی چیست؟
بیماری قلبی زمانی رخ میدهد که در شریان ها و رگ های خونی منتهی به قلب، پلاک به وجود می آید. این موضوع مانع از رسیدن مواد مغذی مهم و اکسیژن به قلب شما میگردد.
پلاک یک ماده مومی شکل بوده که از کلسترول، مولکول های چربی و مواد معدنی تشکیل شده است. هنگامی که پوشش داخلی شریان در اثر فشار خون بالا، سیگار کشیدن یا کلسترول یا تری گلیسیرید بالا آسیب میبیند، پلاک به مرور زمان تجمع مییابد.
عوامل موثر در بیماری قلبی چیست؟
چندین عامل نقش مهمی را در تعیین احتمال ابتلا به بیماری قلبی ایفا میکنند. دو مورد از این عوامل که خارج از کنترل شما هستند، سن و وراثت میباشند.
طبق نظر دکترهای قلب در ایران، در حدود سن 55 سالگی در زنان و 45 سالگی در مردان خطر ابتلا به بیماری های قلبی افزایش مییابد. در صورت داشتن اعضای نزدیک خانواده که سابقه بیماری قلبی دارند، این خطر در شما ممکن است بیشتر باشد.
سایر عوامل موثر در بیماری قلبی عبارتند از:
- چاقی
- مقاومت به انسولین یا دیابت
- کلسترول و فشار خون بالا
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی
- غیر فعال بودن از نظر فیزیکی
- سیگار کشیدن
- داشتن یک رژیم غذایی ناسالم
- افسردگی بالینی
- انتخاب یک سبک زندگی ناسالم
اگرچه عوامل ژنتیکی می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند، اما انتخاب سبک زندگی ناسالم نقش مهمی را ایفا میکند.
به گفته دکترهای قلب در ایران، برخی از انتخاب های سبک زندگی ناسالم که میتواند به بیماری قلبی منجر شوند عبارتند از:
- زندگی کم تحرک و ورزش نکردن کافی
- خوردن یک رژیم غذایی ناسالم که سرشار از پروتئین های چرب، چربی های ترانس، مواد شیرین و دارای سدیم است.
- سیگار کشیدن
- نوشیدن بیش از حد الکل
- ماندن در یک محیط پر استرس بدون تکنیک های مدیریت استرس مناسب
- مدیریت نکردن دیابت
ارتباط بین بیماری قلبی و دیابت نوع 2
دکترهای قلب در ایران تخمین میزنند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و به ویژه آنهایی که به میانسالی رسیدهاند، دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند، در معرض ابتلا به بیماری قلبی یا سکته هستند.
بزرگسالان مبتلا به دیابت معمولاً در سنین پایینتر دچار حملات قلبی میشوند. اگر مقاومت به انسولین یا سطح گلوکز خون بالا داشته باشند، بیشتر احتمال دارد که حملات قلبی متعددی را تجربه نمایند.
دلیل این امر ارتباط بین گلوکز و سلامت عروق خونی است. سطوح بالای گلوکز خون کنترل نشده میتواند میزان پلاکی را که در دیواره رگ های خونی تشکیل میگردد را افزایش دهد. این موضوع جریان خون به قلب را مختل و یا حتی متوقف میکند.
اگر دیابت دارید، میتوانید با مدیریت دقیق قند خون، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید. رژیم غذایی مناسب دیابت را دنبال کنید که سرشار از فیبر و قند کم، چربی و کربوهیدرات های ساده است. مدیریت سطح قند خون شما همچنین میتواند به جلوگیری از کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چشمی و مشکلات گردش خون کمک کند. در ضمن باید وزن مناسبی را حفظ کنید و اگر سیگار میکشید، اکنون زمان خوبی برای ترک آن است.